Projectondersteuner (UvA Science Park)

2023-10-12

Voor MiCRop – een samenwerkingsprogramma van meerdere Nederlandse universiteiten actief binnen de biologie - zijn wij op zoek naar een proactieve Projectondersteuner die zorgdraagt voor verschillende operationele en organisatorische taken. Je maakt in deze functie deel uit van het Management Team (MT) van MiCRop, samen met de coördinator, programma manager en outreach officer. In deze veelzijdige functie draag je oa zorg voor:

  • Organisatie en verslaglegging van programmabijeenkomsten en meetings;
  • Opzetten en uitvoeren van projectbeheersingstaken waaronder datamanagement en beheer van projectmappen;
  • Organisatie en operationele ondersteuning bij evenementen, waaronder een internationale conferentie;
  • Up-to-date houden van de website, www.microp.org;
  • Science Communication & Outreach; in samenwerking met de Outreach officer draag je bij aan kennisoverdracht van MiCRop, waaronder het opstellen van nieuwsitems, de organisatie van- en deelname aan events (oa Open dagen, (landbouw)beurzen, Plant Fascination day, etc) en de ontwikkeling van onderwijs gerelateerde content.   


Waar ga je werken?
De missie van de Plant Hormone Biology group is het begrijpen van de chemische communicatie van planten met andere organismen in hun omgeving. We onderzoeken hoe planten signaalmoleculen produceren, hoe ze deze via hun wortels uitscheiden en hoe deze signalen het gedrag van andere organismen in de bodem beïnvloeden zoals de microbiële gemeenschap rond de wortels, het microbioom. 

Het doel van het Zwaartekrachtprogramma MiCRop is het benutten van het wortelmicrobioom voor een verbeterde stressbestendigheid van toekomstige gewassen en een duurzame voedselproductie. Samen met onderzoeksgroepen van de Universiteit van Amsterdam (UvA), Vrije Universiteit Amsterdam (VU), Universiteit Utrecht (UU), Universiteit Wageningen (WU) en het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW) ontrafelen we hoe wilde en gecultiveerde plantensoorten, in het hele plantenrijk, hun microbiële partners rekruteren om beter bestand te zijn tegen (a)biotische stress. We willen deze microbioom-functies benutten om de veerkracht en prestaties van gewassen in een veranderend klimaat te optimaliseren. 

In samenwerking met partners over de hele wereld zal deze kennis de basis leggen voor een microbioom-ondersteunde landbouw. Om het MiCRop (management) team verder te versterken zijn we op zoek naar een projectondersteuner.


Wie ben je?
Je bent proactief, zelfstandig en beschikt over uitstekende sociale en organisatorische vaardigheden. Bij voorkeur heb je een opleiding of achtergrond in de biologie en/of plantenwetenschappen of heb je ten minste kennis van deze gebieden. Als je daarbij graag werkzaam bent in een internationale setting, het prettig vindt om elkaar ook regelmatig ‘live’ te zien bij meetings en bijeenkomsten, en jouw hart een sprongetje maakt bij woorden als ‘duurzame landbouw’, dan is deze functie wat voor jou! Wat breng je mee:

  • minimaal een HBO diploma; 
  • relevante ervaring op het gebied van projectbeheersing en/of projectondersteuning;
  • affiniteit met – of een achtergrond in - de biologie, microbiologie, plantkunde of gerelateerd;
  • relevante ervaring op het gebied van (event) organisatie en communicatie;
  • goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.


Wat bieden we jou?
We bieden een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor 22.8 uur per week voor één jaar met een proefperiode van 2 maanden. Indien we je functioneren positief beoordelen en Fase 2 van MiCRop wordt goedgekeurd, is een verlenging met maximaal 3 jaar mogelijk. De gewenste startdatum is 1 januari 2024 of eerder indien mogelijk.

Het salaris bedraagt, afhankelijk van relevante werkervaring, minimaal €2.693 en maximaal €3.636  bruto per maand (schaal 7 Cao Nederlandse Universiteiten), op basis van 38 uur per week. Dit is exclusief 8% vakantie- en 8.3% eindejaarsuitkering. Daarnaast biedt de UvA uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden en stimuleert zij medewerkers om zich blijvend te professionaliseren. Hier kun je er meer over lezen.


Over ons
De Universiteit van Amsterdam is de grootste universiteit van Nederland, met het breedste opleidingsaanbod. Een intellectueel knooppunt met 30.000 studenten, 6.000 medewerkers en 3.000 promovendi. Verbonden door een cultuur van nieuwsgierigheid.

Medewerkers van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI) worden gedreven door een gedeelde passie om uit te vinden hoe de wereld in elkaar zit. Onze acht onderzoeksinstituten beslaan de hele breedte van de bètawetenschappen: van astronomie en natuurkunde, tot levens- en aardwetenschappen, moleculaire wetenschappen, wiskunde en de informatiewetenschappen. Of we nu bezig zijn de oorsprong en bouwblokken van het leven te ontrafelen of aan de basis staan van de technologie voor de toekomst, we vinden elkaar in een onbegrensde nieuwsgierigheid. Met zo’n 1.800 medewerkers zetten we ons dagelijks in om onze kennis en nieuwsgierigheid over te brengen aan de ruim 8.000 studenten in de bachelor- en masteropleidingen die we aanbieden op onze Amsterdam Science Park campus. Zo leiden we de volgende generatie van wetenschappers op en inspireren we hen bij de start van hun eigen ontdekkingstocht.

Het Swammerdam Institute for Life Sciences (SILS) is een van de grootste instituten van de FNWI. Zo’n 240 onderzoekers en medewerkers werken in 17 onderzoeksgroepen die excellent onderzoek uitvoeren rond vier thema’s: Neurowetenschappen, Cel- & Systeembiologie, Microbiologie en Green Life Sciences.

Wil je meer weten over onze organisatie? Lees hier meer over werken bij de UvA


Vragen
Heb je nog vragen over de functie of wil je meer weten over ons instituut? Neem dan contact op met:

         + 31 (0)620387674


Sollicitatie
Herken je je in dit profiel? Dan ontvangen wij graag uiterlijk 12 november 2023 jouw sollicitatie via deze link. We streven ernaar om potentiële kandidaten in de tweede helft van november 2023 uit te nodigen voor sollicitatiegesprekken. Op grond van de Nederlandse wetgeving is de UvA voor niet-wetenschappelijke functies verplicht te werven binnen de EU. Als je geen EU-burger bent (inclusief Noorwegen en Zwitserland) heeft het geen zin om te solliciteren. S

Sollicitaties moeten het volgende bevatten:  
•    een begeleidende brief met uw motivatie om te solliciteren op deze functie; 
•    een cv; 
•    contactgegevens van minimaal twee referenties.

In het cv willen we ook graag de maanden zien (niet alleen de jaren) bij vermelding van opleiding(en) en werkervaring.