Vacature: Educatief Ontwikkelaar Voortgezet Onderwijs

2023-04-06

Locatie: hybride (Amsterdam/thuis)

Uren: 4-10 uur per week

Aanstelling: tijdelijk - van mei tm juni

 

Over MiCRop

MiCRop is een Zwaartekrachtprogramma dat onderzoek doet naar het microbioom van plantenwortels en waarin oa de UvA, VU, WUR, UU, NIOO-KNAW en verschillende bedrijven en instituten samenwerken. De doelen van MiCRop zijn het benutten van het wortelmicrobioom als een nieuw platform voor een verbeterde stressbestendigheid van toekomstige gewassen en een duurzame voedselproductie.

 

Omschrijving werkzaamheden

Met de wereldwijd toenemende interesse voor thema's als duurzaamheid, klimaat en milieu, is er ook een toenemende behoefte aan kennis over (het verband tussen) planten, gewassen, bodemkwaliteit en micro-organismen in de bodem. Vanuit de MiCRop Outreach activiteiten zijn we daarom een aanvullend lesprogramma aan het ontwikkelen voor VO scholieren. Dit innovatieve lesprogramma zal elementen bevatten van lab- en bodemonderzoek, bioinformatica en een Virtual Reality (VR) experience waarmee scholieren in de bodem tussen de wortels van planten kunnen afdalen.

We willen hierbij graag aansluiten op Bèta-vakken (zoals Biologie) en NLT en zijn daarom op zoek naar een ervaren HAVO/VWO (bovenbouw) docent, die in samenwerking met het MiCRop team een lesstructuur en docentenhandleiding kan schrijven.

 

Jouw inbreng

- je bent 1e of 2e graads docent in het voortgezet onderwijs

- pré: je hebt ervaring met het ontwikkelen van content/lesmateriaal

- pré: je geeft één of meer van de volgende NLT modules: De Bodem Leeft, Duurzame Ontwikkeling, Van Algen tot Zeewier, Bioinformatica, De Toekomst van de Landbouw

 

Wat bieden we jou

Een parttime en tijdelijke aanstelling, die hybride uitgevoerd kan worden (werkzaamheden en overleg vinden plaats op standplaats UvA Science Park en online). Er is een vergoeding beschikbaar, afhankelijk van ervaring en het aantal beschikbare uren. Bij interesse en/of vragen kun je contact opnemen met Sanne Klaassen (s.klaassen@uva.nl) of Prof. dr. Harro Bouwmeester (h.j.bouwmeester@uva.nl).